A legfincsibb házi pogi

Ebből a receptből kb 3 nagy tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.  

Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj (hideg, felkockázva)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 kis tejföl
  • 2-3 ek langyos tej
  • 1 cs élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 nagy ek só
  • 1 kis csokor medvehagyma (apróra vágva) elhagyható
  • 125 g Magvariáció elhagyható

Kenéshez: 1 tojás + 2 ek víz

Elkészítés: 

  1. A tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk kicsit felfutni.
  2. A liszthez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót (a felfutott élesztőt is), jól összegyúrjuk.
  3. Meleg helyen megkelesztjük a tésztát.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, átgyúrjuk.
  5. Lisztezett lapon téglalap alakura kinyújtjuk. (Ha szeretnénk hajtogathatjuk is; szimpla hajtás, dupla hajtás, szimpla és még egyszer dupla.)
  6.  Késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
  7. 3 cm átmérőjű szaggatóval/kupicával kiszaggatjuk.
  8. Megkenjük a tetejüket és sajttal is megszorhatjuk.
  9. 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük