Baileys krémlikőr krémes torta

Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek cukor
  • 1 1/2 ek kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • kicsi víz (4-5 ek)
  1. Konyhai robotgép segítségével a cukorral együtt fehér habbá verjük a tojásokat.
  2. Ha már fehér hab hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
  3. 180°C-on kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  4. Még melegen(!!!) konyharuha segítségével feltekerjük és kihűtjük.

Krém:

  • 8 dl tej
  • 8 ek cukor
  • 120g keményítő
  • 7 cl baileys
  • 280 ml habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A keményítőt elkeverjük a cukorral, a baileysszel és pár ek-al a már langyos tejből.
  3. Ha felforrt a tej, belekeverjük a csomómentesen elkevert keményítőt. Pár perc alatt besűrítjük.
  4. Kihűtjük.
  5. Ha már kihűlt, konyhai robotgép segítségével átkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt (ha nem cukrozatlan mehet bele még cukor) és a habfixálót.

Összeállítás

  1. A piskótalapot feltekert formájába 3 részre vágjuk.
  2. Aztán azt a hármat kisimítjuk és még egyszer félbevágjuk, hogy két ugyanakkora téglalapot kapjunk (elvileg nem törik el, de ha igen az se baj 🙂 )
  3. Megkenjük a krémmel.
  4. Majd belülről kifelé csigavonalba egymáshoz ragasztjuk a lapokat. (úgy ahogy a videóban csinálom)
  5. Tejszínhabbal beborítjuk és tetszés szerint díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Míra :*

 

 

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.