Bolognai Cannelloni /egyszerű & nagyszerű főétel/

  • 250 g cannelloni tészta

Húsragú

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • babérlevél
  • 250 g sűrített paradicsomlé
  • 3 db babérlevél
  • 500 g darált marhahús
  1. Olajon a hagymát megdinszteljük, sózzuk, borsózzuk, oregánót teszünk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a darálthúst.
  3. Ha már szinte teljesen megsült a hús, hozzá öntjük a paradicsomlét, a babérlevelet és egy kicsit főzzük.

Besamel (Érzésre szoktam készíteni, úgyhogy lehet hogy vmi-bő több vagy kevesebb kellhet. Az állag a lényeg. Nézd meg a videót, hogy milyennek kell lennie.)

  • 50 g vaj
  • 2 ek liszt
  • kb 4 dl tej (+-)
  • 1 1/2 marék reszelt sajt
  • só (nem sok, ha a sajtunk sós)
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió
  1. A vajat lábasban megolvasztjuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet gyors mozdulatokkal, hogy ne legyen csomós.
  3. Beleöntjük a tejet és szép csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a sajtot, azt is elkeverjük. Sűrű, krémes és nyúlós állagúnak kell lennie.
  5. Sózzuk, borsózzuk és szerecsendiót reszelünk bele.

Összeállítás

  1. A Cannelloni tésztákat kiskanállal egyesével megtöltjük, úgy ahogy a videóban látszik és olajozott tepsibe fektetjük.
  2. Löntjük a besamellel.
  3. 175 °C-on légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Kellemes főzést és jó étvágyat hozzá!

Míra :*

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.