Ez a torta nagyjából 14-16 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Citromos piskóta
- 6 tojás
- 6 dkg vaj
- 6 ek víz
- 15 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom leve
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
- A tojások sárgáját, a cukorral és a vízzel felhabosítjuk.
- Hozzá keverjük a lisztet, a vajat, a sütőport és a citrom levét.
- Beleforgatjuk a tojások fehérjét, majd 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- Kihűtjük és felszeleteljük.
Citromos krém
- 3 cs vaníliás pudingpor vagy 135 g keményítő
- 8 dl tej
- 2 db citrom leve
- 10 dkg cukor (lehet több is, a citromtól függ)
- 350 ml habtejszín
- A tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a citromlét is belekeverjük. Kihűtjük.
- Átkeverjük (Akkor jó ha nagyon sűrű és kemény, ezért csak robotgéppel tudjuk). A tejszínt beleöntjük és tovább keverjük a robotgéppel. Kellemes lágy krémet kapunk.
- Megtöltjük vele a tortát. A külsejére és a tetejére nem kenünk krémet, mert különben lecsúszik róla a máz.
Cukormáz
- 400 g porcukor
- fél citrom leve (lehet több vagy kevesebb is a citromtól függ, olyan sűrűnek kell lennie, mint ahogy a videóban látszik)
- sárga ételfesét
Összekeverjük a hv-t és ha megfelelő állagú ráöntjül a torta tetejére és kész is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂