Ajándékdoboz Formatorta/ Narancsos-Csokis, BorJam-es/Karácsony ízű

 

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek víz
  • 24 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 5 dkg hollandi kakaópor
  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel felhabosítjuk és lassan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Hozzákeverjük a kakaóport.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  4. 180°C-on 25-30 percig sütjük.

Narancsos krém:

  • 250g Mascarpone
  • 250 g Ricotta
  • 1 espresso
  • 1 nagy narancs reszelt héja és leve
  • kis fahéj
  1. A hozzávalókat jól elkeverjük. 🙂

BorJam

  • 6 dl Bor
  • 8 cl Rum
  • fahéj, vanília, szegfüszeg
  • 3 narancs
  • 4 ek méz
  • 50 g keményítő
  1. A keményítő kivételével összefőzzük a hozzávalókat, majd leszürjük.
  2. A keményítőt elkeverjük pár ek-al a felforralt és leszűrt borból/puncsból.
  3. Majd hozzákeverjük és folytonos kevergetés mellet besűrítjük.

Összálítás:

A piskótát 3 téglalap alakra vágjuk.

Az elsőt megkenjük krémmel, majd rátesszük a BorJamet, majd ezt is vékonyan megkenjük krémmel.

A másodikat megkenjük krémmel, majd rátesszük a BorJamet, majd ezt is vékonyan megkenjük krémmel.

Az utolsó piskótát is ráhelyezzük, erre nem kenünk semmit 🙂

 

Díszítés:

Nézd meg hozzá a videót 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.