Csokoládé fagylalt, fagyigép nélkül

hozzávalók

  1. 340 g cukrozott sűrített tej
  2. 500 ml habtejszín
  3. 50 g krémcsokoládé por
  4. 4 – 5 ek víz
Felturbózva házi karamellel, csokival, tejszínhabbal

& eperrel igazán tökéletes desszert 🙂

elkészítés

  1. Elkeverjük a krémcsokoládé port a vízzel (inkább kevesebb vízzel, mert ha túl sok vizet használunk  nem lesz finom krémes a fagyink állaga)
  2.  Hozzáadjuk a sűrített tejet.
  3.  Felverjük a habtejszínt és belekeverjük.
  4. Egy éjszakára a hűtőben állni hagyjuk, nem kell átkeverni sem.

Ez az egyik kedvenc receptem 🙂 Imádom a fagyit!! És ma már sok helyen az ízek rendben vannak, de ami nekem szívfájdalmam szokott lenni, ha a fagyi állaga nem olyan fincsi krémes,,, az kiábrándító… Ennél a receptnél is az a trükk, hogy ne tegyünk bele sok vizet és akkor finom krémes lesz. Csoki darabokat is tehetünk bele. Én még házi lekvárból is szoktam csak úgy pár kanállal beletenni, nem elkeverni, hanem úgy hogy szépen látszódjon. 🙂 Remélem ízleni fog! Írjátok meg, hogyan ízlett.

Jó  étvágyat kívánok hozzá!! 

Míra

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.