Tarte Tatin

*Tojásmentes, kevés cukrot tartalmaz

A fordított almatortáról először Susan Loomis könyvében olvastam és nagyon megtetszett. Anyukám nagy kedvence lett ez a sütemény. Ha megkérdezem mit készítsek, mindig ez a kívánsága. Imádja, hogy nem túl édes gyümölcs íze van. Készíthetjük barackból, szilvából, körtéből is, mindenhogy isteni. 🙂

Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
  2. A cukrott egy serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és betudjuk rakni a sütőben) öntjük, rátépkedjük a vajat és szépen, körkörösen belefektetjük az almaszeleteket is.
  3. Lefedjük a serpenyőt fedővel, és az almákat közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 35 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
  4. Ha már jól átpárolódott az alma a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
  5. Előmelegített sütőbe 200°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
  6. Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]