Nem túl édes recept 🙂 A tésztában nincsen cukor, de ha valaki elég édes szájú nyugodtan tegyen bele vagy a ganache krémekbe.
Egyszerű és nagyszerű hétvégi sütemény. Tényleg nem bonyolult, de nagyon fel tudja dobni az étkezést 🙂
- 300 g liszt
- 30 g vaj
- 1 csipet só
- 1 ek ecet
- 3 tojás sárgája
- 175 ml hideg víz
- + 3-4 ek vaj kenéshez
Tölteléknek
1-1 adag töltelék étcsoki és fehér csoki ganache
Díszítésnek
ízlés szerint gyümölcsök
- A tészta hozzávalóit elkeverjük a víz felével.
- Ha még ragacsos, de már összeállt a tészta, akkor bőségesen lisztezett felületre borítjuk.
- Átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk.
- Megkenjük vajjal a tésztát, majd a videóban látható módon 4-be hajtjuk és kinyújtjuk.
- Ezt megismételjük 3x, 4x.
- Formákkal kiszaggatjuk és egy tojással megkenjük.
- 180°C-on aranybarnára sütjük.
- Kihűtjük.
- A ganacheokat habzsákba töltjük és minden formát megtöltünk, dekoráljuk, majd rétegezzük.