Krémes süti, mint Mille-feuille

Nem túl édes recept 🙂 A tésztában nincsen cukor, de ha valaki elég édes szájú nyugodtan tegyen bele vagy a ganache krémekbe.

Egyszerű és nagyszerű hétvégi sütemény. Tényleg nem bonyolult, de nagyon fel tudja dobni az étkezést 🙂

 

  • 300 g liszt
  • 30 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek ecet
  • 3 tojás sárgája
  • 175 ml hideg víz
  • + 3-4 ek vaj kenéshez

Tölteléknek

1-1 adag töltelék étcsoki és fehér csoki ganache

Díszítésnek

ízlés szerint gyümölcsök

 

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük a víz felével.
  2. Ha még ragacsos, de már összeállt a tészta, akkor bőségesen lisztezett felületre borítjuk.
  3. Átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk.
  4. Megkenjük vajjal a tésztát, majd a videóban látható módon 4-be hajtjuk és kinyújtjuk.
  5. Ezt megismételjük 3x, 4x.
  6. Formákkal kiszaggatjuk és egy tojással megkenjük.
  7. 180°C-on aranybarnára sütjük.
  8. Kihűtjük.
  9. A ganacheokat habzsákba töltjük és minden formát megtöltünk, dekoráljuk, majd rétegezzük.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.