Mákos-almás Kosárkák

kb 24 db kosárkához:

Almás töltelék hv:

  • 6 nagyobb alma
  • 1/2 citrom leve
  • 3-5 ek cukor (attól függően mennyire édes az alma)
  • 1 tk fahéj
  1. Az almákat megpucoljuk, kissebb szeletekre vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a fehéjat és megcukrozzuk.

Mákos krém hv:

  1. A kihűtött ganacheba beleöntjük a mákot, majd a habfixálót és kemény habbá verjük.

Mákos tészta hv:

  • 250 g hideg, apróra kockázott vaj (fontos, hogy hideg legyen és mindenképpen konyhai robotgéppel dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktöl)
  • 500 g liszt
  • 5 ek mák
  • 3 ek méz
  • hideg víz
  1. A lisztet a vajjal daraszerüre keverjük.
  2. Hozzáadjuk az összes többi hv-t. Vízből annyit, amennyit a tészta felvesz, nagyjából olyan 10 ek. A lényeg, hogy egy nem ragacsos, de nem is morzsálódó tésztát kapjunk.
  3. 15-20 percet pihentetjük a hűtőbe.
  4. Utána kinyújtjuk és egy pohár segítségével kiszaggatjuk.
  5. A formákat befujjuk formaelválasztó spray-el és belenyomkodjuk a tészta korongjainkat.
  6. Megtöltjük az almás töltelékkel és 180°C-on készre sütjük kb 30 perc alatt.
  7. Kihűtjük a sütiket.
  8. Ha kihültek habzsákból a tetejükre nyomjuk a krémet és kész is. 🙂

 

Jó étvágyat hozzá!

Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.