Mézes Krémes /Adventi különkiadás a Mamámmal/

*elég édes süti, nyugodtan lehet csökkenteni a cukor mennyiséget 🙂

 

Krém:

  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek búzadara
  • 17 dkg vaj

elkészítés

  1. A vajat a cukorral kikeverjük.
  2. A tejet elkezdjük forralni és belekeverjük a grízt. Kihűtjük.
  3. Kanalanként hozzákeverjük a cukros vajhoz a grízes krémet és kész is.

Tészta

  • 45 dkg liszt
  • (2 ek tej nem mindig szükséges)
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor

elkészítés:

  1. A mézet elkeverjük a vajjal, majd a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük. Robotgéppel átkeverjük, majd vízgőz fölé emeljük és keverjük tovább.
  3. Hozzáadjuk a lisztet is és elkeverjük. Tűzhelyen, vízgőz fölött addig keverjük, amíg össze nem áll (mehet bele a tej is ha szükséges)
  4. Ha összeállt lisztezett felületen  átgyúrjuk, 4 részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
  5. Vajazott lisztezett tepsi hátán 175°C-on pár perc alatt aranybarnára süssük. Tényleg pár perc, úgyhogy figyeljünk oda, ne szárítsuk ki!! 🙂

Összeállításhoz

  • 1 kis üveg lekvár (szerintem kajszival a legfinomabb)
  • 1 tábla csoki + 1 ek olaj összeolvasztva
  1. 1 tészta a tepsi aljába, jó vastagon megkenjük lekvárral.
  2. 2 tészta jön  a lekvár tetejére. A 2 tésztát megkenjük krémmel.
  3. 3 tészta a krém tetejére és ezt is megkenjük a krémmel.
  4. Lefedjük a 4 tésztával és leöntjük csokival

Minimum 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon és összeálljon 🙂

Kellemes Karácsonyi ünnepeket, kellemes elkészítést és jó étvágyat hozzá!

Míra :*

A YouTub csatornámon a videón is megtekinthető az elkészítés 🙂

 

 

 

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.