“Pöttyös az igazi”

Ebből a sütiből 1 nagy tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Vaníliás krém (vaníliás- túrós krém)

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 dl tej
  • 25 g teavaj (Ha túró nélkül készítjük 100g vaj szükséges)

Csoki krém

  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 100 g teavaj

Díszítéshez

  • 250 ml hulala
  • 3 teáskanál házi eperlekvár ((pár csepp ízlés szerint))
  • 1 kávéskanál fahéj

Alaphoz

  • 30 dkg vajas keksz ((2 csomag Leibniz és akkor pont kifér a tepsibe))

 

elkészítés

Vaníliás krém (vaníliás- túrós krém)

  1. A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk ( Úgy mintha pudingot készítenénk)
  2. A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként!! hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.
  3. A túrót áttörjük szitán vagy csak villával és ha már kihűlt a puding hozzákeverjük.

Csoki krém

  1. (Ugyanaz, mint a vaníliásnál csak túró nélkül) A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk ( Úgy mintha pudingot készítenénk)
  2. A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként!! hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.

Díszítéshez

  1. A habtejszínt felverjük egy kis fahéjjal.

Rétegezés

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.
  2. Rákenjük a vaníliás krémet.
  3. Rátesszük a kekszek másik felét.
  4. Erre jön a csokis krém.
  5. A csokipudingos krémre jön a tejszínhab és kávéskanál segítségével, eperlekvárt csepegtetünk a tejszínhabra.
  6. min 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe és már falatozhatjuk is 😀

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.