Citromos mignon (Szülinapi torta) recept

Ez a torta nagyjából 14-16 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Citromos piskóta

  • 6 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 6 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 citrom leve
  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
  2. A tojások sárgáját, a cukorral és a vízzel felhabosítjuk.
  3. Hozzá keverjük a lisztet, a vajat, a sütőport és a citrom levét.
  4. Beleforgatjuk a tojások fehérjét, majd 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. Kihűtjük és felszeleteljük.

Citromos krém

  • 3 cs vaníliás pudingpor vagy 135 g keményítő
  • 8 dl tej
  • 2 db citrom leve
  • 10 dkg cukor (lehet több is, a citromtól függ)
  • 350 ml habtejszín
  1. A tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a citromlét is belekeverjük. Kihűtjük.
  2. Átkeverjük (Akkor jó ha nagyon sűrű és kemény, ezért csak robotgéppel tudjuk). A tejszínt beleöntjük és tovább keverjük a robotgéppel. Kellemes lágy krémet kapunk.
  3. Megtöltjük vele a tortát. A külsejére és a tetejére nem kenünk krémet, mert különben lecsúszik róla a máz.

Cukormáz

  • 400 g porcukor
  • fél citrom leve (lehet több vagy kevesebb is a citromtól függ, olyan sűrűnek kell lennie, mint ahogy a videóban látszik)
  • sárga ételfesét

Összekeverjük a hv-t és ha megfelelő állagú ráöntjül a torta tetejére és kész is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.