Sörös piskóta, sörös krém és söröskorsó külsejű Süti

*a teljes recept laktóz és tejfehérje mentes

1 fázis: rétegezve 2 fázis: ganacheal az oldalán 3 fázis fondantal díszítve

Ganache krém:

  • 200 ml növényi habtejszín 
  • 180 g étcsoki


elkészítés:

  1. összemelegítjük egy lábasban a csokit és a tejszínt
  2. ketté osztjuk az egyik felét meghagyjuk ganache krémnek úgy ahogy van, az kész is.( a másik felét pedig tovább készítjük sörös krémnek.)


Sörös Krém:


elkészítés

  1. Ganache krém feléhez hozzáadjuk a fehér csokit, a tejszínt és a sört
  2. Vissza tesszük a tűzhelyre és hozzátesszük a keményítőt, 1 percig főzzük és kész is

Sörös piskóta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 110 g kókuszolaj
  • 250 ml coffee fusion sör (Karl mikrosörfőzde ) 
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 g étkezési keményítő
  • 20 g kakaópor

elkészítés:

  1. tojásokat habosra keverjük a cukorral
  2. beleöntjük az olajat a kakaóport
  3. majd a sört, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
  4. 180°C-on tűpróbáig sütjük

Díszítéshez:

  • fondant
  • zselés állagú sárga ételfesték
  • növényi habtejszín
  • keksz
  • kajszi lekvár

Összeállítás:

  1.  Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a piskótát.
  2. Rétegezzük: 
  • Piskóta
  • Sörös krém
  • Keksz
  • Kajszi lekvár
  • piskóta

3. ha rétegeztük az oldalát bekenjük ganache kremmel
4. a fondantot beszínezzük sárgára, kis téglalapokra nyujtjuk és az oldalára helyezzük
5. marcipán késsel finomíthatjuk és kakaóporral is árnyékolhatjuk.
6. ha van kedvünk füleket is csinálhatunk a korsóknak
7. a tetejükre tejszínhabot kanalazunk és kész is

 

Jó étvágyat és kellemes elkészítés kívánok!

Míra

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük