Mogyoróvajas Túrótorta

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Túrókrém

  • 250 g túró
  • 200 ml cukrozatlan tejszín
  • 200 g cukor (a krémnek és a piskótának is elég édesnek kell lennie, hogy a mogyoróvajat ellensúlyozza)
  • kicsi citrom felének a leve
  • 2 zacskó habfixáló
  • vanília (lehet cukor is, rúd is, őrlemény is)
  1. A túrót szűrőn áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, citromot, vaníliát és szépen elkeverjük.
  3. Beleöntjük a habtejszínt elkezdjük robotgéppel keverni.
  4. Beleöntjük a habfixálót és lágy, de tartásos krémet kapunk.

Kakaós tortaalap recept itt

+ 4-5 ek mogyoróvaj

Összeállítás

  1. A kakaós tortalapot 3-ba vágjuk és 3 részre osztjuk a krémet is.
  2. Megkenjük szépen mogyoróvajjal, mindegyik kakaóslapot.
  3. Az első megkent kakaóslapra kenjük a torta krémének 1/3-t.
  4. Rátesszük a második tortalapot, majd azt is megkenjük krémmel és ugyanezt megcsináljuk a harmadik tortalappal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.