Mozart torta

Ez a torta egy 22 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Kakaós piskóta alap: 

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 ek kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl víz
  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
  2. A vizet felforraljuk és megolvasztjuk benne a margarint, majd hozzákeverjük a kakaóport.
  3. A kakaós masszát hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz.
  4. Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
  5. 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín (habfixálóval kemény habbá verjük)
  • 5-8 ek cukor ízlés szerint
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 2-3 ek nutella
  • pár csepp zöld mandulaaroma
  1. A mascarpone-t elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadunk egy pici sót és pár csepp citromlét.
  2. Kettéosztjuk.
  3. Az egyik feléhez hozzáadunk cukrot és pár csepp mandulaaromát.
  4. A másik feléhez pedig a nutellát (ha nem elég édes mehet bele még cukor).

Összeállítás:

  1. Ha kihült a piskóta rákenjük a krémeket. (Én habzsákból körkörösen szoktam, ahogy a videóban látszik. Lehet kanalazni is, kicsit vegyüljenek a krémek, de ne keveredjenek össze teljesen.)
  2. A marcipánt kinyújtjuk és ráfektetjük a krémre.
  3. Az étcsokis ganache 3/4-e még melegen a marcipánra öntjük.
  4. Az 1/4-ét kihűrjük, majd felverjük. Habzsákból ezzel és a mozart golyókkal díszítjük a tortát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük