Sütőtökös Torta

Az egész torta elkészítését egy nagy sütőtök feldolgozásával kezdjük. A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk és megsütjök.

Videó itt

Tortalap (28 cm-es tortához, ha kissebbet vagy nagyobbat szeretnék)

  • 65 g keményítő
  • 75 g dió
  • 100 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 8 tojás
  • 210 g sütőtök
  • 5 dkg kakaópor
  • kis víz (kb 5 ek)
  • 26 dkg cukor
  1. A tojások sárgáját kis vízzel és a cukorral felhabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a sütőtököt.
  3. Belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
  4. 175°C-on kb 45 perc alatt megsütjük.
  5. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk.

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml habtejszín
  • kb 500-650 g sütőtök
  • ízlés szerint méz (attól függ mennyire édes a sütőtök)
  • 2 cs habfixáló
  • vanília
  • fahéj
  1. A sütőtököt leturmixoljuk a habtejszínnel.
  2. Ezt a krémet egy szűrőn átszürjük.
  3. Összekeverjük a mascarponéval és az összes többi hv-val.

Csoki máz

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 5 ek víz
  • 1 ek vaj
  1. A hozzávalókat összefőzzük.

A tortát rétegezzük és csokimázzal díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Míra :*

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.