Tarte Tatin

*Tojásmentes, kevés cukrot tartalmaz


A fordított almatortáról először Susan Loomis könyvében olvastam és nagyon megtetszett ez a felfordított mivolta a sütinek. Egyből el kellett készítenem, írtam is egy saját verziót erre a francia édességre és mindenki imádta. 

Anyukám nagy kedvence lett ez a sütemény. Ha megkérdezem mit készítsek, mindig ez a kívánsága. Imádja, hogy nem túl édes és hogy, isteni gyümölcs íze van.

Készíthetjük barackból, szilvából, körtéből is, mindenhogy isteni. 🙂

 

Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók:

  • 8 db alma
  • 85g méz
  • 80g teavaj
  • 1 db vaníliarúd vagy pár csepp citromlé

Elkészítés:

  1. Az almákat negyedekre vágjuk.
  1. A mézet egy serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és betudjuk rakni a sütőben) öntjük, rátépkedjük a vajat és az almaszeleteket is.
  2. Lefedjük a serpenyőt fedővel, és az almákat közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Akkor jó, ha még kicsit kemény az alma. Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 20 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
  3. Ha már jól átpárolódott a gyümölcs, a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
  4. Előmelegített sütőbe 180°C-on kb. 25 percet sütjük. Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is. 

Én egy gombóc fagyival szoktam tálalni még langyosan. 🙂 

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük