Triplacsokis torta

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Étcsokis krém

  • 300ml habtejszín 
  • 200g étcsoki

Fehér csokis krém

  • 200ml habtejszín 
  • 150g fehér csoki

Elkészítés:

  1. A tejszínt felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.

  2. Éjszakára hűtőbe tesszük.

  3. A tejszínt felverjük (rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges)

  4. És töltethetjük is a tortát.

 

Tortalap spirálos tortához (1 tepsihez – kb 18 cm-s torta jön ki belőle)

hozzávalók

  • 5 tojás
  • 5 cukor
  • 6 liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • kis vanília
  • pár csepp rum
  • kis fahéj

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
  3. A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét és az ízeket.
  4. Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
  5. Tepsibe öntjük a masszát.
  6. Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig.
  7. Még melegen konyharuha segítségével a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, kihűtjük.
  8. Kitekerjük és megkenjük krémmel.
  9. Elvágjuk vízszintesen 3 egyenlő részre.
  10. Az elsőt feltekerjük és a tortaformánk közepére illesztjük, majd a másik két részt csigavonalban köré.
  11. Megkenjük krémmel, díszitjk és kész is!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük