Újragondolt Tiramisu

HV:

6 tojásból vizes piskóta

kávé zselé:

  • 50 g keményítő
  • 4 espresso
  • 80 g szőlőcukor
  • 250 ml mandulatej
  1. A tejet, a kávét és a cukrot összemelegítjük.
  2. Ha a cukor elolvadt, a keményítőt kikeverjük pár kanállal a langyos tejes kávéval.
  3. Ha már forr a tejeskávé belekeverjük a kikevert keményítőt és fél perc alatt összefőzzük.
  4. Folpackozott tepsibe öntjük és kihűtjük.

Amarettos-kakaós krém

  • 5 cl Amaretto
  • 2 ek kakaópor
  • 3-6 cukor (ízlés szerint)
  • 200 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone

Narancsos-fahéjas krém

  • 1/2 narancs leve (+ héja is lehet)
  • kis fahéj (vagy sok 😀 )
  • 3-6 cukor (ízlés szerint)
  • 200 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  1. A krémek hozzávalóit csak jól összekeverjük. 🙂

Mandularopogós

  • 80- 100 g mandula 
  • 1 ek kakaópor
  • csipet fahéj
  • 3-5 ek cukor
  1. A cukorot és a mandulát egy serpenyőbe öntjük, megpirítjuk és karamellizáljuk.
  2. Hozzákeverjük a kakaót és a fahéjat. Nem pirítjuk tovább, szilikonos sütőpapírra öntjük.

Összeállításhoz a rétegek sorrendjje:

  1. Piskóta
  2. Amarettós-kakaós krém
  3. Kávé zselé
  4. Narancsos-fahéjas krém
  5. Mandularopogós (és ha szeretnénk még egy kis kakaóporral megszórhatjuk 🙂

Kellemes elkészítést és jó étvágyat hozzá!

Míra :*

 

 

 

 

 

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.