Virslis Fonat & Sajtos Pogi

Pogi tészta:

  • 1 kg liszt
  • 50 g élesztő
  • 200g tejföl
  • 70 g füstöltsajt
  • 2, 2 és fél dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só
  • 10 dkg hideg, kockázott vaj

Kenéshez:

  • 3 tojássárgája

Virslis fonathoz:

  • A Pogi tészta fele + 500g virsli

elkészítés:

  1. A cukrot a tejbe keverjük és meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
  3. Egy gombócot gyúrunk belőle, majd egy fél vagy ¾ óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Ketté osztjuk, az egyik feléből pogácsákat szaggatunk, a másik felét pedig megcsináljuk virslis fonatnak, úgy ahogy a videóban készítettem.
  5. Megkenjük a tojássárgájával.
  6. 180°C-on aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.