Húsvéti Kosárka, narancsos- csokitorta

Csoki torta alap: recept itt én 8 tojásból csináltam, az átszámítótáblázat segítségével 🙂

  1. kb 50 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
  2. 4 részere vágjuk (3 nagyobb egy vékony)
  3. Az egyik nagyobból kivágunk a közepéből egy kisebb kört.

Narancsos krém

  • 2 dl narancslé
  • 1 narancshéja
  • 2 dl tej
  • 200 ml habtejszín
  • kis cukor
  • rumaroma
  • 1 cs fehér csokis pudingpor
  1. A narancsléből és a tejből szokásos módon pudingot főzünk.
  2. Hozzá adjuk a narancshéjat és a rumaromát.
  3. Kihűtjük.
  4. Ha kihűlt hozzáöntjük a habtejszínt és robotgép segítségével lágy krémet keverünk belőle.

Csoki krém:

  • 150 g étcsoki
  • 60 g fehércsoki
  • 300 ml habtejszín
  1. A tejszín 2/3-át felforraljuk, beletesszük a csokit.
  2. Ha elolvadt a csoki és csomómentesen elkevertük, beleöntjük a maradék tejszínt.
  3. Kihűtjük.
  4. Ha kihűlt felverjük, mintha sima habtejszín lenne.

Zöld tejszínhab:

  • 150 ml habtejszín
  • kis zöld ételfesték

Díszítésnek:

  • Csoki, cukortojások

Rétegezzük a tortát:

  1. Nagy tortaalap
  2. Narancsos krém
  3. A pici kör (a kivágott torta belseje)
  4. Narancsos krém
  5. Nagy torta lap
  6. Narancsos krém
  7. A pici kör széle (ez lesz a kosár pereme)
  8. Körbevágjuk a tortát és a leesett piskótákat a peremre tornyozzuk.
  9. A maradék narancsos krémet elkeverjük egy kis csokissal, majd bekenjük vele a torta oldalát.
  10. A csokikrémet habzsákba töltjük vékony lyukú fejjel és kosárka mintájára díszítjük a tortát.
  11. Megtöltjük a kosárkát a zöld habbal.
  12. Csoki, cukor tojásokkal díszítjük.

Kellemes elkészítést és nagyon jó étvágyat!

Míra :*

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.