Karamellizált fehércsokis-mandulás kosárkák

HV kb 20 db-hoz

Tészta

Krém

  • 300 g mandula
  • 1 ek vaj
  • 200 ml tejszín
  • 200 g fehércsoki
  1. A mandulát a vajon elkezdjük pirítani.
  2. Ha már majdnem kész hozzáadunk 100g fehércsokit és karamellizáljuk.
  3. Beleöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a maradék csokit. Ha elolvatt a csoki kész is.

További hv-k:

  • kis savanykás lekvár pl.: málna
  •  mandulaszeletek és fris gyümölcsök
  1. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd a formába simítjuk. (Nem kell felnünk van elég vaj a tésztában, így ha nem sérült a formánk nem fog beleragadni. 🙂 )
  2. Villával megszurkáljuk és 180°C-on 5 perc alatt elősütjük.
  3. Megtöltjük 1 kk lekvárral és 1 ek-al a krémből, még 15-20 percet sütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formából.
  5. Mandulaszeletekkel és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Míra :*

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.