Kakaós-Mogyorós & Gyümölcsös FONAT

*laktózmentes

Kelt tészta 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek langyos víz
  • 50 g élesztő
  • 80 g vaj (megolvasztjuk, majd szobahőmérsékleten kicsit kihűtjük) vagy olaj
  • 250 ml tej (u.u, mint a vaj) vagy növényi tej
  • 4-6 ek méz vagy 80 g cukor
  1. Az élesztőt a langyos vízbe elkeverjük, majd felfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalót belekeverjük a lisztbe ( a vajat hagyjuk a végére!)
  3. Összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle.
  4. Min. 1 órát kelesztjük. Kelesztőtálban, vagy kilisztezett tálban, konyharuhával lefedve (ha kilisztezett tálban kelesztjük olajozzuk meg a tészta tetejét, hogy ne száradjon ki)

Kakaós-Mogyorós töltelék:

  • 250 g sótlan földimogyoró (lehet dió is, mandula is stb)
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • ízlés szerint cukor, méz
  1. A mogyorót gép segítségével összeaprítom, belekeverem a kakaót és a mézet.


Gyümölcsös töltelék

  • nagy alma, körte (bármilyen gyümi lehet szinte)
  • sok-sok kajszi lekvár vagy egyéb lekvár ( kb 3/4 nagy üveg)
  1. Felkockázzuk és hozzákeverjük a lekvárt.

Összeállítás:

  1. Kinyújtjuk a tésztát, téglalap alakúra.
  2. Az egyik felére rákenjük az egyik tölteléket, a másik felére a másik tölteléket.
  3. Feltekerjük úgy, mint a bejglit (csak nem kell visszahajtani a rövidebb oldalát. Tehát a a hosszabbik felénél fogva elkezdjük feltekerni (nem extrán szorosan, úgy ahogy a videómban látható)
  4. A közepétől ketté vágjuk az egyik felét, mondjuk a gyümölcsöset és összefonjuk, majd ugyanezt a másikkal is eljátsszuk.
  5. Megkenjük töjással és 180°C-on szép aranybarnára sütjük.
  6. Tetejét megkenjük cukormázzal. (fél citrom levébe belekeverünk 3-6 ek porcukort)


Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.