Medvehagymás Kukoris

  • 1 kg liszt
  • 8 dl tej
  • ½ ek cukor
  • 1 és ½ csomag por élesztő vagy 3 dkg friss élesztő
  • 1 nagy ek só
  • ½ csokor medvehagyma
  • 1 tojás + 1 a bekenéshez
  • 5 dkg vaj/ margarin

    Apikám nagy kedvence 🙂 Nem csak Húsvétra tökéletes, bármikor reggelire is isteni!
  1. A tejből 1 dl-t kiveszünk, meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Az élesztőt felfuttattjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, a tojást, a medvehagymát és a felfuttatott élesztőt.
  3. Elkezdjük keverni és folyamatosan adagoljuk hozzá a többi tejet. Beletesszük a lágy margarint is.
  4. Fél órán át meleg helyen kelesztjük.
  5. Át gyúrjuk és még fél órát kelesztjük.
  6. Megfonjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Jó, ha egy vajazott, lisztezett jénait teszünk a közepébe, hogy kelés közben ne veszítse el kör formáját.)
  8. Tojással megkenjük, megszurkáljuk fogpiszkálóval és ½ órát sütjük.

*laktóz,- és tejfehérje mentesen is elkészíthető

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.