Medvehagymás Kukoris

  • 1 kg liszt
  • 8 dl tej
  • ½ ek cukor
  • 1 és ½ csomag por élesztő vagy 3 dkg friss élesztő
  • 1 nagy ek só
  • ½ csokor medvehagyma
  • 1 tojás + 1 a bekenéshez
  • 5 dkg vaj/ margarin

    Apikám nagy kedvence 🙂 Nem csak Húsvétra tökéletes, bármikor reggelire is isteni!

Videó az elkészítésről itt.

  1. A tejből 1 dl-t kiveszünk, meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Az élesztőt felfuttattjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, a tojást, a medvehagymát és a felfuttatott élesztőt.
  3. Elkezdjük keverni és folyamatosan adagoljuk hozzá a többi tejet. Beletesszük a lágy margarint is.
  4. Fél órán át meleg helyen kelesztjük.
  5. Át gyúrjuk és még fél órát kelesztjük.
  6. Megfonjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Jó, ha egy vajazott, lisztezett jénait teszünk a közepébe, hogy kelés közben ne veszítse el kör formáját.)
  8. Tojással megkenjük, megszurkáljuk fogpiszkálóval és ½ órát sütjük.

Jó étvágyat hozzá és kellemes sütést!

Míra 🙂

*laktóz,- és tejfehérje mentesen is elkészíthető

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.