Fritule – Horvát mini fánk (hagyományos & DIÉTÁS verzióban)

*laktózmentesen és tejfehérjementesen is elkészíthető

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 3 ek méz
  • 9 ek liszt
  • 1 ek citromlé
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 150 ml natur joghurt
  • 3 ek rakija (horvát pálinka)
  • 1 ek rum (aroma)
  • olaj a sütéshez (kókusz/napraforgó)

Díszítéshez használhatunk ízlésünk szerint

  • fehér csoki egy kanál kókuszolajjal megolvasztjuk és ízlés szerint csepegtetünk bele ételfesték
  • Csokipuding (Landliebe)
  • lekvár

Elkészítés

  1.        A tészta összes hozzávalóját alaposan összekeverjük egy tálban.

1, Hagyományos sütési verzió

  1.      A masszát két kiskanál segítségével a meleg olajba szaggatjuk, és sütés közben megfordítjuk.
  2.        Az olajból kiemelt fánkokat papírtörlőre szedjük, és olvasztott csokival, csokipudinggal, lekvárral tálaljuk.

2, DIÉTÁS sütési verzió

  1.          A masszát két kiskanál segítségével szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk, és 180 °C-on aranybarnára sütjük.
  2.       Ezt is tálalhatjuk ízlésünk szerint olvasztott csokival, csokipudinggal, lekvárral tálaljuk.

Kellemes elkészítést és nagyon jó étvágyat kívánok!

Míra

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük