Garnélarák Buzara módra

Hozzávalók

  • 15 dkg garnéla
  • 2 dl fehérbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • nagy csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
  • chili (elhagyható)

Elkészítés

  1. A hagymát sóval, borssal üvegesre pároljuk.
  2. Kis petrezselymet teszünk bele és felöntjük a borral, majd pár percig összefőzzük.
  3. Beletesszük a garnélákat, negyedórát rotyogni hagyjuk. (ne főzzük túl a rákot, hogy puha és omlós maradjon, a fagyasztott rákoknak akár 5 perc is elég lehet)
  4. Hozzátesszük a maradék petrezselymet és ízlés szerint chilit szórunk bele.
  5. Ha a levének a 3/4 elfőtte kész is.
  6. Rizzsel tálalva egytálételként fogyasztatjuk.
*önmagában laktóz-, gluté-, tejfehérje és szinde minden mentes Horvát főétel.

Kellemes elkészítést és jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük