Elefántkönny *természetesen gluténmentes* /Adventi különkiadás a Mamámmal/

Ebből a sütiből 8-12 szelet lesz 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 8-12 dkg cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk szódabikarbóna
  1. A tojások fehérjét, cukorral felverjük.
  2. Hozzáadjuk fokozatosan a tojások sárgáját.
  3. Belekeverjük a száraz hv-kat is.
  4. A masszát vastagon kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. (Ha gluténérzékeny vagy cöliákiás vagy, akkor nyugodtan keményítőt vagy gluténmentes lisztet használjunk a tepsihez.)
  5. 180C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle fel nem pöndörödik.
  6. Még melegen kiemeljük a tepsiből, szilikonos sütőpapírra fektetjük és feltekerjük.
  7. Hűlni hagyjuk.

Krém:

  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 ek keményítő
  • 25 dkg vaj/margarin (szobahőmérsékletű)
  • 8-10 dkg cukor
  • kis vanília
  • 2 csapott ek kakaópor
  1. A tojást, a tejet és a keményítőt összeöntjük és el kezdjük főzni.
  2. Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. A vajat, a cukorral és a vaníliával felhabosítjuk.
  4. Ha a főzött krém már nem forró, csak kicsit langyosabb, akkor kanalanként hozzákeverjük a vajas krémhez.
  5. A krémet elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Összeállítás:

  1. 2 db banán
  2. A piskótára rákenjük először a fehér, majd a kakaós krémet.
  3. A szélére fektetjük a banánt és feltekerjük.
  4. Pár órán át a hűtőben pihentetjük és már fogyaszthatjuk is.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Míra és Rózsika :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük