CéklaTorta (diétás recept) Toboz dísszel /laktóz és tejfehérje MENTES/

Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg zabpehely (Ataisz)
  • 1 sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dlg kókusz olaj/vaj
  • 2 ek kakaópor
  • ½ kg zöldség+ gyümölcs : 2 nagy cékla, 1 közepes alma, 1 nagy répa
  • 15 dkg méz
  1. Meghámozzuk és lereszeljük a gyümiket és zöldségeket, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
  2. 180°C-on 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.

Csoki máz

hv:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek nádcukor
  • 1 ek kókuszolaj
  • 5 ek víz
  1. Lábasba tesszük a hozzávalókat és összemelegítjük.

Díszítés

hv:

  • kakaós gabonakagylók
  • 1 tábla étcsoki
  • 3-4 db oreo/ pilóta keksz
  1. A csokit megolvasztjuk és temperáljuk, úgy ahogy a videómban láttad. (először a 3/4 olvasztom meg, majd hozzákeverem a maradék csokit is és elkeverem benne)
  2. A gabonakagylókat belemártjuk a csokiba és a keksz szélére tesszük, majd erre teszünk még egy sor gabonakagylót és még egyet és még egyet, amíg toboz forma nem jön ki. Nem kell aggódni, ha nem prezízen csináljuk, ha csak egymásra pakolgatjuk akkor is toboz fog kijönni belőle.
  3. A torta tetejére tesszük és kész is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük