Szarvassült kakukkfüves-vörösboros mártással /egészben sütve/

  • Nagy fiatal szarvas karaj
  • só,fehér és feketebors
  • kb 100g vaj
  1. A húst három részre vágjuk sózzuk, borsozzuk.
  2. Oliva olajon forró serpenyőben pár perc alatt körbepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vajat, ha az elolvadt kivesszük a husikat a serpenyőből.
  4. Becsomagoljuk a husikat alufóliába, visszatesszük őket a serpenyőbe és előmelegített sütőben 190-200 °C-on megsütjük.
  5. Közepesen átsült: kb 20-25 perc
  6. Teljesen: kb 30-35 perc

Mártás hv:

  • 2 dl vörösbor
  • ½ Alma
  • 1 tk kakaópor
  • 2 ek kakukkfű
  • egész bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl húslevesalaplé
  1. Összetörjük a borst és a fokhagymát és oliva olajon megpirítjuk.
  2. Felkockázzuk az almát és hozzáadjuk.
  3. Beleöntjük a vörösbort, az alaplét és a többi fűszert.
  4. Összefőzzük, majd leturmixoljuk.

Krumpli pürével és áfonyalekvárral fogyasztjuk.

Kellemes elkészítést és jó étvágyat hozzá! 🙂

Míra :*

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.