Ganache alaprecept /elkészítés, használat/

A Ganach krém 2 alapanyagból, csokoládéból & tejszínből áll. Nagyon-nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni és dolgozni is vele.

Csokoládé fajtáktól függően változnak az arányok, valamint más-más arányban keverjük a hozzávalókat, attól függően mire használjuk pl.: díszítésnek, fondant alá…

Én 3 féleképen szoktam használni: tölteléknek, díszítésnek és bázisnak fondant alá. 

1. Tölteléknek (Tortákhoz, Muffinokhoz, CupCake-hez)

MáMohr Csokoládés

  • 250ml habtejszín 
  • 100g étcsoki
  • 100g tejcsoki

Étcsokis

  • 300ml habtejszín 
  • 200g étcsoki

Tejcsokis és ízesített csoki (pl.: mogyorós, nugátos, epres…) 

  • 200ml habtejszín 
  • 150g tejcsoki

Fehér csokis

  • 200ml habtejszín 
  • 150g fehér csoki

Elkészítés:

  • A tejszínt felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.

  • Éjszakára a hűtőbe tesszük.

  • A tejszínt felverjük (rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges)

  • És töltethetjük is a tortát.


2. Ganache Díszítéshez

Nagyon szépen lehet vele a torta külsejére rajzolni, írni és különböző mintákkal díszíteni!



  • 250ml főző tejszín
  • 100g fehér csoki
  • ételfesték
  • 1 ek kókuszolaj/teavaj

Elkészítés:

  • A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra és elkeverjük.
  • Beleteszünk 1 kanál kókuszolajt vagy vajat. (ez a lépés elhagyható)
  • Étel festékkel színezzük & már díszíthetjük is a tortát.

3. Ganache a torták bekenéséhez Fondantos torták bázisának

Fondant alá bázisnak ez a legtökéletesebb, mert a mellett, hogy nagyon finom, nem olvasztja meg a fondantot és az étcsokis verziója nagyon jól ellensúlyozza a fondant édességét.

Étcsokis

  • 200ml  főző tejszín 
  • 400g étcsoki

Tejcsokis és ízesített csoki (pl.: mogyorós, nugátos, epres…) 

3D Söröskorsó

  • 200ml  főző tejszín
  • 500g tejcsoki

Fehér csokis

  • 200ml  főző tejszín 
  • 600g fehér csoki

Elkészítés:

  • A tejszínt felfőzzük a csokival, majd csomómentesen elkeverjük.

  • Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min.: másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.)

  • Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Sok siker a sütigyártáshoz és a krémek készítéséhez!

Míra :*

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.