Tortaalap

*laktózmentes & tejfehérje mentes

1, Tortalap (egy 28cm-s kör tortaformához, 3 db vízszintes lap jön ki belőle)

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.


hozzávalók

  •  8 tojás
  • 9 dkg (6 ek) cukor
  • 5 dkg (2 ek teavaj) vagy kókuszolaj
  • 8 dkg (5 ek) liszt (1/4 lehet holland kakaópor, ha kakaósra vágyunk)
  • 1 cs sütőpor
  • 6 dkg (4 ek) etkezési keményítő
  •  kis vanília
  •  pár csepp rum
  •  kis fahéj

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
  3. A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét, a vajat és az ízeket.
  4. Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
  5. Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig. Kihűtjük 3 részre vágjuk és lehet is dolgozni vele.

2, Tortalap téglalap alakú tortához (2 tepsihez – 1×1 db vízszintes lap jön ki belőle,)

hozzávalók

  • 10 tojás
  • 11 dkg (8 ek) cukor
  • 7,5 dkg (3 ek) teavaj vagy kókuszolaj
  • 10.5 dkg (7 ek) liszt (1/4 lehet holland kakaópor, ha kakaósat szeretnénk)
  • 1,5 cs sütőpor
  • 7,5 dkg (4 ek) etkezési keményítő
  • kis vanília
  • pár csepp rum
  • kis fahéj

elkészítés

  1. Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
  2. A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét, a vajat és az ízeket.
  3. Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
  4. Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig. Kihűtjük és lehet is dolgozni vele.


3, Tortalap spirálos tortához
 (2 tepsihez – kb 32 cm-s torta jön ki belőle)

hozzávalók

  • 12 tojás
  • 13,5 dkg (9 ek) cukor
  • 2,5 dkg (1 ek) teavaj vagy kókuszolaj
  • 16 dkg (8 ek) liszt (1/4 lehet holland kakaópor, ha kakaósat szeretnénk)
  • 2 cs sütőpor
  • 10 dkg (5 ek) etkezési keményítő
  • kis vanília
  • pár csepp rum
  • kis fahéj

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
  3. A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét, a vajat és az ízeket.
  4. Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
  5. 2 nagy tepsibe öntjük a masszát.
  6. Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig.
  7. Még melegen konyharuha segítségével a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, kihűtjük.
  8. Kitekerjük és megkenjük krémmel.
  9. Elvágjuk vízszintesen 3 egyenlő részre.
  10. Az elsőt feltekerjük és a tortaformánk közepére illesztjük, majd a másik két részt csigavonalban köré.
  11. Megkenjük krémmel, díszitjk és kész is!

Kellemes elkészítést!!

Míra

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük