Mogyoróvajas Túrótorta

Túrókrém (18 cm-es tortáoz)

  • 250 g túró
  • 200 ml cukrozatlan tejszín
  • 200 g cukor (a krémnek és a piskótának is elég édesnek kell lennie, hogy a mogyoróvajat ellensúlyozza)
  • kicsi citrom felének a leve
  • 2 zacskó habfixáló
  • vanília (lehet cukor is, rúd is, őrlemény is)
  1. A túrót szűrőn áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, citromot, vaníliát és szépen elkeverjük.
  3. Beleöntjük a habtejszínt elkezdjük robotgéppel keverni.
  4. Beleöntjük a habfixálót és lágy, de tartásos krémet kapunk.

Kakaós tortaalap recept itt: tortaformához illően kiszámolva az átszámító táblázat segítségével.

+ 4-5 ek mogyoróvaj

Összeállítás

  1. A kakaós tortalapot 3-ba vágjuk és 3 részre osztjuk a krémet is.
  2. Megkenjük szépen mogyoróvajjal, mindegyik kakaóslapot.
  3. Az első megkent kakaóslapra kenjük a torta krémének 1/3-t.
  4. Rátesszük a második tortalapot, majd azt is megkenjük krémmel és ugyanezt megcsináljuk a harmadik tortalappal.

Videó itt

Jó étvágyat hozzá!

Míra :*

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.