Rózsaviz

Szeptember a rózsavíz szezonja! 🙂

  • Ha kozmetikumokról van szó, akkor én a naturális szerek híve vagyok. A rózsavíz nagyon jó bőrtisztító és tonizáló szer, a ráncok ellensége.
  • Természetesen a konyhában is remekül használhatjuk.(süteményekhez, szörpökhöz, limonádékhoz).
  • És ha esetleg azt szeretnénk, hogy a ruháinknak friss rózsaillata legyen, vasalás előtt spricceljünk belőle egy kicsit a ruhákra.

Fontos, hogy vegyszermentes rózsák szirmait használjuk fel! A vízet pedig előtte jó hosszú ideig forraltuk.

  1. A rózsaszirmokat alaposan megmossuk és lecsöpogtetjük.
  2. Egy nagy lábasba szórjuk, ráöntjük a vizet.
  3. Tegyünk bele egy kisebb lábast, majd fedjük le fedővel úgy, hogy a fedőt fejjel lefelé tegyük a lábasra.
  4. A megfordított fedőre rakjunk egy jégkockatartót tele jéggel. Kapcsoljuk be a tűzhelyet. (A víz gőze lecsapódik a jéggel lehűtött fedőre, és lecsöpög a kis lábasba; ez a rózsavíz: aranysárga, illatos nedű)
  5. Amikor a víz forrni kezd, vegyük le a tűzről, de még egy ideig hagyjuk rajta a fedőt.
  6. Ezek után meg is tölthetjük a rózsavizzel a flakonokat.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük