Sós karamell torta

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Sós karamell:

  • ½ bögre tejszín (min 20%-os)
  • 1 bögre cukor
  • 60 g vaj
  • ¾ ek só
  • kis vanília
  1. A cukrot forró serpenyőbe öntjük és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
  2. Ha minden cukor darabka elolvad beletesszük a vajat.
  3. Ha elkevertük mehet bele a tejszín (itt már le is kapcsolhatjuk a főzőlapot) és ha lecsillapodik, akkor beletesszük a sót és a vaníliát.
  4. Még melegen befőttesüvegbe öntjük. (több hétig is eláll a hűtőbe)

 

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • kb 4 ek habtejszín
  • 40 ml espresso
  • 2 ek citromlé
  • 1 kakaópor
  • 100- 150 g sós karamell
  1. Az összes hv-t csak összekeverjük.

Kakaós tortaalap recept itt

A tortát rétegezzük, összeállítjuk és díszítjük, ahogy a videóban látszik.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.