Töltött cukkini (gyors, könnyű & nagyon finom)

HV.:

  • 4-5 kisebb cukkini
  • feketeerdő soka
  • sajt (kecske/mozzarella/feta stb..)

Szószhoz:

  • 500 g paradicsompüré
  • oregánó, só, bors,
  • 2 babérlevél
  • fokhagyma
  • kis marék bazsalikom

Szósz elékszítés

  1. Egyszerű, finom, sűrű paradicsomszószt főzünk.
  2. A fokhagymát olajon elkezdjük pirítani, sózzuk, borsózzuk és hozzáadjuk az oregánókat.
  3. Felöntjük a paradicsompürével (ha nagyon sűrűt használunk, természetesen felhigítjuk vízzel), hozzáadjuk a babérlevelet.
  4. Felforraljuk és a legvégén hozzáadjuk a bazsalikomot.

Cukkini elkészítés

  1. Jól megmossuk a cukkinket, levágjuk a két végét, majd ujjnyi vastagságura bevagdossuk és olajozott tepsibe tesszük.
  2. A sonkákat félbehajtjuk és mindegyik közé tesszük egy szelet a sajtot, majd ezzel megtöltjük a cukkiniket.
  3. Leöntjük a paradicsomszósszal, megszorjuk sajtal.
  4. 175°C-on légkeveréses sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Köretnek Ataisz barnarizst tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.