Borlekváros linzer recept

Ebből a sütiből 20 db lesz, kb 2 nagy tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg félfogós liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 6 ek kristálycukor
  • 1kk szódabikarbóna
  • kb 1 dl víz (+/-)
  1. A hv-kat csak egyszerűen összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük (nem kell megkenni tojással)
  4. 180C-on kb 13 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Házi borlekvár:

  • 400 ml vörösbor
  • 4 ek keményítő
  • 7 ek méz(+/-)
  • szegfűszeg, fahéj, vanília (vagy forralt bor fűszerkeverék)
  1. A bort a mézzel és a fűszerekkel felforraljuk és pár percig főzzük.
  2. A forralt borunkat leszűrjük.
  3. Hozzáadjuk a keményítőt, még egyszer felforraljuk és besűrítjük.
  4. A kihűlt linzereket megkenjük a lekvárral és összeállítjuk őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük