Gyömbéres Fatörzs Torta Borzselével

A Piskótaroládot vizes piskótából, úgyanúgy készítjük el, mint a receptben csak 1 tk mézeskalács fűszerkeveréket keverünk bele.

Gyömbéres csokikrém:

  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 csapott ek keményítő
  • 200 ml habtejszín (ha cukrozott nem kell a krémbe plusz cukor)
  • 100g étcsoki (lehet tejcsoki is ha édesebben eszünk)
  • gyömbér izlés szerint
  1. A tejszínben felolvasztjuk a csokit, majd belereszelünk a gyömberből.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A tejet, a tojást és a keményítőt összekeverjük és folyamatos kavargatás mellett összefőzzük. Sokára és hirtelen sűrűsödik be, de csak kevergessük szorgosan.
  4. A főzött krémet kihűtjük. (Nem hűtőben! Ne legyen túl hideg, csak langyosnál kicsit hűvösebb. Ha túl kihűtjük csomós lesz a krém, ha túl meleg szétfolyhat.)
  5. Felverjük a tejszínt.
  6. A főzött krémet átkeverjük robotgéppel, majd kanalanként hozzáadjuk a csokis krémhez.
  7. A krémet kihűtjük.

Borzselé:

  • 200 ml vörösbor
  • 2 ek keményítő
  • 1 cs puncs vagy forraltbor fűszerkeverék
  • 1 dl narancslé
  • aszalt és kandírozott gyümölcsök
  • ízlés szerint cukor
  1. A bort, a narancslével, a cukorral és a fűszerekkel felteszzük forrni.
  2. Pár percig forrni hagyjuk, majd leszűrjük.
  3. Vissza tesszül a tűzhelyre.
  4. Pár ek-al kimerünk a borból és elkeverjük keményítővel, majd hozzákeverjük a borhoz és besűrítjük. (mintha pudingot főznénk)
  5. Hozzákeverjük a gyümölcsöket.
  6. Folpackra öntjük, elegyengetjük és hengert formázunk belőle. (mint ahogy a videóban látszik)
  7. Kihűtjük.

Összeállítás:

  • A krém felével megkenjük a piskótát.
  • Ráhelyezzük a borzselét és feltekerjük.
  • Megkenjük a krémmel és feldíszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.