Hólabda (kozák sapka) recept

Ebből a sütiből 16 db lesz 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Piskóta: 

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 ek kakópor
  • 1kk szódabikarbóna
  • 1 ek olaj
  • 1 ek víz
  1. A tojásokat (fehérjét+ sárgáját egybe) a cukorral együtt robotgéppel fehéredésig verjük.
  2. Ha már fehér hab, hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd kis részletekben hozzáadjuk a masszánkhoz és elkeverjük. (Ne keverjük túl a piskótát, nehogy túl folyós legyen. Csak pár határozott mozdulattal nagyjából elkeverjük.)
  4. Kivajazott, kilisztezett muffin formába öntjük a masszánkat és 180C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

  • 3 dl tej
  • 4 ek keményítő
  • 4 ek cukor
  • vanília, fahéj
  • 250 g puha vaj
  1. A tejet feltesszük forrni, majd mintha pudingot főznénk besűrítjük a keményítő +cukor kombinációval. (A pudingnál sűrűbb, keményebb állagúnak kell lennie.)
  2. Pár óra alatt teljesen kihűtjük.
  3. A puha vajat habosra kikeverjük és a kihűlt krémet kanalanként hozzáadjuk.
  4. Hűtőben teljesen kihűtjük a krémet.

Összeállítás:

  • Kókuszreszelék

Csokimáz a tetejére:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 5 ek víz
  • 1 ek vaj
  1. A csokimáz hozzávalóit összefőzzük és még melegen a süti tetejére kanalazzuk.
  2. A piskótáinkat félbe vágjuk, ha esetleg túl csúcsosak lettek le is skalpoljuk őket.
  3. Megtöltjük a közepüket krémmel, majd az oldalukat is befedjük. (Ne spóróljuk a krémmel, kenjük jó vastagon. Ha elég keményre főztük megáll rajtuk.)
  4. Kókuszreszelékbe forgatjuk az oldalukat, a tetejüket pedig csokival borítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük