‘Karácsonyfadísz’ Muffin

Ebből a sütiből 12 db lesz 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Hozzávalók: 

  • 1 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 28 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tej
  • ½ citrom leve
  • kis vanília aroma
  • 1 tk mézeskalácsfűszerkeverék (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és azt is elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a tejet is.
  4. Hozzáadjuk a vaníliát, citromlét, mézeskalács fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  5. Zacskóba töltjük és a muffin formánkba nyomjuk. (Azért nem kanalazzuk, mert így egyenletesebben fog sülni.)
  6. 180C-on kb. 20 percig sütjük.
  • Ha szeretnénk megtölthetjük nutellával, lekvárral, de fontos h utána töltsük meg, ne sütés elött, különben nem lesz szép sima a teteje, nekünk pedig szép sima tetőre van szükségünk a díszítés miatt. J
  • Kicsit késsel formázhatjuk a tetejüket, ha némelyik eldeformálódott volna.

Cukormáz Hvk:

  • ½ citrom leve
  • 5-8 ek porcukor (attól függ mennyire nagy a citrom)
  • piros ételfesték (ha cseppfolyósat használunk, akkor kevesebb citromlé vagy több cukor szükséges)
  1. Összekeverjük a hv-kat. Itt nagyon fontos az állag! Ne legyen se túl folyós, se túl sűrű. (Az a jó, ha olyan, mint a videóban látszik.)
  2. A muffinok tetejére kanalazzuk a mázat.
  3. Ha a máz megszilárdult csillámló ezüst ételfesték spray-vel befújjuk a muffinokat.

Akasztó hv:

  • Fehér fondant
  • Arany színű zselés állagú ételfesték (ha nincs akkor sárga + kakaópor)
  • Cukorragasztó, az összeállításhoz (1ek cukor elkeverve 5cl meleg vízbe)
  • Keményítő a nyújtáshoz
  1. A fondantot keményítőn kinyújtjuk. (ha van zselés állagú arany ételfestékünk, akkor azt mér bele is gyúrhatjuk)
  2. Kis virág tésztaszaggatóval (aminek páros számú szirmai vannak) kiszaggatunk belőle, annyit amennyi muffint készítettünk (+ 1,2 tartalék 😀 )
  3. Kivágunk u.a kis szalaggokat. A kis szalagokat sodorjuk és kör formába, összeillesztjük a végüket. Ez az akasztó rész.
  4. a pici golyót is gyúrunk, mint amennyi virág és szalagot készítettünk.
  5. A virágoknak minden szirmuk mellet elvágjuk.
  6. A közepükbe ragasztjuk cukorragasztóval a kis golyókat.
  7. Minden második szirmot fölhajtjuk a golyóra, így kis szögletes formát kapunk.
  8. A fölhajtott szirmokra, fölhajtjuk a többi szirmot, így előállt a kis talpunk.
  9. Hagyjuk teljesen kiszáradni (min 1 éjszaka).
  10. A talpak sima oldalukra ráragasztjuk a kis karika akasztókat.
  11. Befestjük az ételfestékkel és hagyjuk megszáradni.
  12. Ráhelyezzük a sütikre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://youtu.be/LznQF1airmA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]