Almás töltelék hv:
- 6 nagyobb alma
- 1/2 citrom leve
- 3-5 ek cukor (attól függően mennyire édes az alma)
- 1 tk fahéj
- Az almákat megpucoljuk, kissebb szeletekre vágjuk.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a fehéjat és megcukrozzuk.
Mákos krém hv:
- Fehér csokis töltelék ganache krém
- 4-6 ek mák
- 1 cs habfixáló
- A kihűtött ganacheba beleöntjük a mákot, majd a habfixálót és kemény habbá verjük.
Mákos tészta hv:
- 250 g hideg, apróra kockázott vaj (fontos, hogy hideg legyen és mindenképpen konyhai robotgéppel dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktöl)
- 500 g liszt
- 5 ek mák
- 3 ek méz
- hideg víz
- A lisztet a vajjal daraszerüre keverjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hv-t. Vízből annyit, amennyit a tészta felvesz, nagyjából olyan 10 ek. A lényeg, hogy egy nem ragacsos, de nem is morzsálódó tésztát kapjunk.
- 15-20 percet pihentetjük a hűtőbe.
- Utána kinyújtjuk és egy pohár segítségével kiszaggatjuk.
- A formákat befujjuk formaelválasztó spray-el és belenyomkodjuk a tészta korongjainkat.
- Megtöltjük az almás töltelékkel és 180°C-on készre sütjük kb 30 perc alatt.
- Kihűtjük a sütiket.
- Ha kihültek habzsákból a tetejükre nyomjuk a krémet és kész is. 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=Mo4X9H1ke1w