DuplaCsokis Torta Mogyoróvajjal

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

1.Étcsokis krém (torta külsejére)

  • 150g étcsoki
  • 150ml habtejszín
  1. A tejszínt felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Használat elött egyszer átkeverjük.

2. Fehér csokis krém (tölteléknek)

  • 200g fehér csoki
  • 250 ml habtejszín
  1. A tejszínt felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Kemény habbáverjük.

3. Díszítő krém

  • 100g fehér csoki
  • 150g tejszín
  • 1 ételfesték
  • 1 csapott ek kókuszolaj
  1. A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra.
  2. Beletesszük a kókuszolajt, valamint ételfestékkel színezzük.
  3. Jól elkeverjük

4. Kakaós tortaalap

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6ek víz
  • 9,18 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a vízzel felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a tojások sárgájához és jól elkeverjük.
  4. Beleforgatjuk a tojásfehérje habot a kakaósmasszába.
  5. 180°C-on tűpróbáig sütjük.
  6. Teljesen kihűtjük és 3ba vágjuk.

⬇️Összeállítás lásd a videóban?⬇️

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]