Karamell torta recept, karamellás popcorn díszítéssel?

Ez a torta egy 18cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged. 

Piskóta: 

  • 4 tojás
  • 4ek cukor
  • 5ek liszt
  • ½ cs sütőpor
  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük.
  2. Majd 2 részletben belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. 2db 18cm-es sütőformába öntjük és 180°C-on tűpróbáig sütjük.
  4. A piskótákat kihűtjük, majd mindkettő piskótát ketté vágjuk.

Krém:

  • 250g ricotta
  • 250ml habtejszín
  • cukor és vaníliás cukor ízlés szerint (a karamell elég édes, ha popcornnal díszítjük az viszont sós… szóval ki kell kísérletezni, hogy ízlik)
  • 3 ml kávé
  • ½ citrom leve
  1. A ricottát elkeverjük a cukorral, a kávéval és a citromlével, majd a habtejszínnel.
  2. Habzsákba töltjük.

Egyéb HV-k: karamellszósz és ½ cs popcorn

A tortát a videómban látható módon összeállítjuk.

  1. Az alsó piskótát megkenjük a krémmel, majd egy réteg karamellszószt is öntünk rá.
  2. Ráhelyezzük a következő piskótát és ugyanígy rétegezük a piskótalapokat krémmel és karamellel.
  3. A torta tetejét és oldalát is befedjük a krémmel.
  4. Tetszés szerint díszítjük a karamellel és popcornnal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]