Diabetikus Rumos Csokitorta

Ez a recept egy 24 cm-es tortához való, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók: 

Torta alap

  • 6 tojás
  • kb 4-5 ek xilit
  • 9 ek víz (lehet több is)
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 200g diabetikus étcsoki
  1. A tojások sárgáját a vízzel felhabosítjuk.
  2. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd lehűtjük.
  4. A csokit és a xilitet is hozzá keverjük a lisztes masszához.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  6. 180°C-on 25-30 percig sütjük.

Krém:

  • 200 g diabetikus étcsoki
  • 300 ml habtejszín
  • rum aroma
  1. A tejszít felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.

2. Éjszakára a hűtőbe tesszük.

3.A tejszínt felverjük (rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges)

 

 

Összeállítás:

  1. A tortát 2 lapba vágjuk. (Mivel ez dietetikus, ezért nagy valószínüséggel nem jön fel annyira, hogy 3-ba tudjuk.)
  2. Megtöltjük a csoki krémmel, tetszés szerint díszítjük. 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]