#gluténmentes? #laktózmentes?#tejfehérjementes Kávétorta☕?

Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

omlós”vajas”tészta: 

  • 35 dkg rizsliszt
  • 15 dkg keményítő
  • 25 dkg margarin (Liga)
  • 3ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 50 ml víz (+/-)
  1. A margarint apróra kockázzuk.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként annyi vizet amennyit felvesz.
  4. Ha összeállt a tésztánk belesimítjuk gyors mozdulatokkal a formánkba. (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a margarin a kezünktől)
  5. 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

 

Kávékrém:

  • 500 ml jó minőségű kávé
  • 45g keményítő
  • 6ek vaníliás cukor
  • 50g margarin
  1. A kávét feltesszük forrni.
  2. A keményítőt elkeverjük a cukorral és pár ek-al a kávéból.
  3. Ha már forr a kávé beleöntjük a keményítős masszát és folyamatosan a kevergetjük amíg be nem sűrűsödik. (nagyon gyorsan sűrűsödik, ezért tempósan kevergessük J )
  4. A margarint felkockázzuk.
  5. Az összeállt krémünket öntsük egy másik hideg tálba, majd !apránként! keverjük el benne a margarin darabokat. Ne egyszerre, hogy ne csússzon szét a krém.
  6. A „vajas”tésztánkra öntjük és teljesen kihűtjük.

Tetején lévő habocska:

  • 500 ml növényi tejszín +habfixáló ha szükséges
  • ½ mk fehéj
  • kis vanília
  • méz ízlés szerint
  1. A tejszínt felverjük beízesítjük, majd habzsákba töltjük.
  2. A kihűlt tortánk tetejére nyomjuk. 1 ek kakaó porral megszórhatjuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B4XYY9ehNKl/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]