#gluténmentes Rákóczi Túrós

Ebből a sütiből kb 16 szelet lesz, 1 tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Vajas tészta hozzávalók: 

  • 500g rizsliszt
  • 5 púpos ek keményítő
  • 18 dkg (hideg, felkockázott) vaj
  • 3-4 ek cukor
  • 2 tojássárgája
  • kb 2 dl víz
  1. A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vizet és a keményítőt is; puha, enyhén ragadós, de egységes tésztagombócot kell kapnunk.
  4. Tepsibe nyomkodjuk.
  5. 180C-on 10 perc alatt elősütjük.

Túrós krém:

  • 250g túró
  • ½ citrom leve
  • vanília
  • mazsola
  • 2 nagy tojás
  • 5-6 ek cukor
  1. A túrót a cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét, a vaníliát.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a túróhoz keverjük.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát is.
  5. Ráöntjük az alapra, majd még 10 percig 180C-on sütjük.

Tojáshab:

  • 2 tojásfehérje 
  • 4 ek porcukor
  • csipet só
  • 1 tk 20%-os ételecet
  1. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral elkezdjük kemény habbá verni.
  2. Ha már szinte jó belekeverjük az ecetet.
  3. Habzsákba töltjük.

Összeállítás:

  • 1 kis üveg kajszi lekvár
  • Tojáshab
  1. A sütőt lehűtjük 100 C-ra.
  2. A sütit jó vastagon megkenjük lekvárral.
  3. A habzsákból ízlés szerint nyomunk tojáshabot a sütire.
  4. Még kb fél órát sütjük a sütőben, amíg megszárad a tojáshab.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]