Ebből a sütiből kb 16 szelet lesz, 1 tepsi 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
- 500g rizsliszt
- 5 púpos ek keményítő
- 18 dkg (hideg, felkockázott) vaj
- 3-4 ek cukor
- 2 tojássárgája
- kb 2 dl víz
- A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet és a keményítőt is; puha, enyhén ragadós, de egységes tésztagombócot kell kapnunk.
- Tepsibe nyomkodjuk.
- 180C-on 10 perc alatt elősütjük.
Túrós krém:
- A túrót a cukorral elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét, a vaníliát.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a túróhoz keverjük.
- Hozzáadjuk a mazsolát is.
- Ráöntjük az alapra, majd még 10 percig 180C-on sütjük.
Tojáshab:
- A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral elkezdjük kemény habbá verni.
- Ha már szinte jó belekeverjük az ecetet.
- Habzsákba töltjük.
Összeállítás:
- 1 kis üveg kajszi lekvár
- Tojáshab
- A sütőt lehűtjük 100 C-ra.
- A sütit jó vastagon megkenjük lekvárral.
- A habzsákból ízlés szerint nyomunk tojáshabot a sütire.
- Még kb fél órát sütjük a sütőben, amíg megszárad a tojáshab.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂