1. A receptben szereplő bögre mekkora méretű?

Általános 2,5 dl-es bögre. 🙂 A bögrés receptekben pont az a jó, hogy bármekkora méretű bögrét használsz működni fog. A lényeg hogy ugyanazt a bögrét használd az összes hv kimérésénél: 2bögre x-hez, 1 bögre y, fél bögre z, az arányok mindig változatlanok. 

  1. A ganache krém fondant alá mekkora tortához elegendő?

Fondant alá mindig duplán kenjük! 26-28 cm-es tortákhoz bőven elegendő.

  1. Cukorbetegnek készítek sütit. Az úgy jó, ha a receptben lévő a cukrot kicserélem édesítőre?

Nem-nem. A diabétesz komoly betegség, persze típustól is függ… de nem, semmi esetben sem javaslom csak a cukrot kicserélni. Sok esetben pl. a fehér lisztet is helyettesíteni kell. Javaslom, hogy keress egy konkrét receptet, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak, ne pedig egy általánosat próbálj meg átalakítani. 🙂

  1. Friss élesztő helyett használhatok por élesztőt?

Ha nem sikerül friss élesztőt beszereznünk por élesztővel is működni fog a recept.

  1. Használhatok a házi karamell szósz helyett bolti karamell szószt a recepthez?

Igen. 🙂

  1. Glutén érzékeny vagyok. Tortáknál helyettesíthetem egy az egyben a sima lisztet az én lisztkeverékemmel?

Sajnos többnyire nem.

  1. A ganache krémhez használható növényi habtejszín?

Igen. 🙂

  1. Vegán vagyok. A sütikhez is használhatok tojás helyet chiamagos keveréket.

Nem. A sütikhez az nem fog működni.

  1. A tejet helyettesíthetem növényi tejjel.

Persze.

  1. A receptjeidben a krémeket te mindig hűtőben hűtöd. Máshol azt olvastam, hogy szobahőmérsékleten kell, mert átveszi a hűtőben tárolt szagokat. Most, hogy csináljam?

Én a krémeket mindig hűtőbe teszem, légmentesen záródó üveg tálba. Soha nem veszi át a szagokat! Javaslom, hogy te is így csináld. Semmilyen krémnek nem tesz jót a szobahőmérséklet.

  1. Cseppfolyós ételfestékkel is színezhetem a fondantot?

Nem lehetetlen, de akkor az állaga roncsolódik. Lehetőleg használj zselés állagú ételfestéket.

  1. Agar agar helyett használhatok lap zselatint.

Javaslom, hogy inkább szerezz be agar agar-t, ha nagyon nem találsz akkor por zselatin jó lehet.

 

Egyéb kérdésed lenne, írj nekem a mira@sutimamohr.hu email címre.

Ha úgy érzed további segítségre lenne szükséged sütés, főzés terén katt ide és én máris segítek neked!

Puszi, süti & bye-bye
Míra

FAQ