Házi Medvehagymás Pogácsa Recept

Házi Medvehagymás Pogácsa Recept

Szuper finom házi medvehagymás pogácsa recept lépésről lépsre.

Ebből a receptből kb 3 nagy tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Hozzávalók a medvehagymás pogácsához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj (hideg, felkockázva)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 kis tejföl
  • 2-3 ek langyos tej
  • 1 cs élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 nagy ek só
  • 1 kis csokor medvehagyma (apróra vágva)
  • 125 g Magvariáció elhagyható

Kenéshez: 1 tojás + 2 ek víz

medvehagymás pogácsa recept

Elkészítés:

  1. A tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk kicsit felfutni.
  2. A liszthez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót (a felfutott élesztőt is), jól összegyúrjuk.
  3. Meleg helyen megkelesztjük a tésztát.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, átgyúrjuk.
  5. Lisztezett lapon téglalap alakura kinyújtjuk. (Ha szeretnénk hajtogathatjuk is; szimpla hajtás, dupla hajtás, szimpla és még egyszer dupla.)
  6.  Késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
  7. 3 cm átmérőjű szaggatóval/kupicával kiszaggatjuk.
  8. Megkenjük a tetejüket és sajttal is megszorhatjuk.
  9. 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjüka medvehagymás pogácsákat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

medvehagymás pogácsa recept

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha