Aranygaluska recept

Nagyon finom házi Aranygaluska egy kicsit gyorsabb változatban. Imájuuuuk!

Aranygaluska

Aranygaluska Tészta: 

  • 575 g liszt
  • 1 cs élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3dl tej
  • 6dkg olvasztott vaj
  • 5dkg cukor
  • csipet só

Összeállításhoz:

  • 20 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen (ne meleg, mert kinyírod szegény élesztőt!!!).
  2. Elkeverjük az élesztővel, egy kis cukorral és 3 kanállal a lisztel, kovászt készítünk.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval.
  4. A liszthez hozzáöntjük a tojások sárgáját és a kovászt és elkeverjük.
  5. Ha már „hólyagos” hozzáöntjük az olvasztott vajat és jól eldolgozzuk.
  6. ½ órát kelesztjük.
  7. Ha meg kelt kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. 24 cm-es tortaformába fektetjük a tésztapogácsákat.
  9. Soronként megkenjük olvasztott vajjal és megszorjuk jó sok cukros dióval.
  10. Le alufóliázzuk a tortaformát és 100C-os sütőben 15 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  11. 15 perc elteltével levesszük az alufóliát és 180C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  12. Tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral, még melegen vaníliasodóval tálaljuk.
  13. Nem vágjuk, hanem tépjük!

Aranygaluska recept

Gyors Vaníliasodó:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-6 ek cukor
  • 800 ml tej
  • 60 g vaj

Elkészítés:

  1. Egy edénybe öntjük az összes hv-t és közepes hőfokon folyamatosan kavargatva besűrítjük.
  2. Majd elkeverjük benne a vajat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

https://www.instagram.com/p/B4pCYJthH9M/

 

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük