Almás Galette recept: ?ᴀᴘᴘʟᴇ ɢᴀʟᴇᴛᴛᴇ? avagy a francia almás pite
? Annyira imádja nálunk mindenki, hogy mindig párosával gyártom őket különben valakinek nem jut belőle.??
Vajas tészta hozzávalók
- 20 dkg hideg apróra kockázott vaj
- 40 dkg liszt
- kb 1 dl hideg víz
- pici só
elkészítés
( Az elkészítésnél nagyon fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől! 🙂 )
- A lisztet egy nagy tálba öntjük és hozzáadjuk a vajat, majd robotgéppel dara szerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
- Majd hozzáadjuk a víz másik felét és gyors mozdulatokkal kézzel összegyúrjuk (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
- A tésztánkat 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
- Kör alakura kinyújtjuk a tésztát és egy tepsibe fektetjük. Így berakjuk a hűtőbe, amíg előkészíjük az almákat.
További hozzávalók:
- 6 db nagyobb alma
- 6-8 nagy ek barnacukor
- 1 tk fahéj
elkészítés
- Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
- Egy kis tálban a cukrot elkeverjük a fahéjjal.
- A tésztá közepébe fektetünk egy sor almát, majd megszorjuk bőven cukorral. Erre fektetünk még egy réteg almát azt is bőven megcukrozzuk, ezt folytatjuk egészen addig, amég az összes alma szeletet fel nem pakoltuk a tésztára.
- Az utolsó réteget is megcukrozzuk.
- A tészta széleit behajtogatjuk, megkenjük egy tojássárgájával és megszórjuk a maradék cukorral.
- A francia almás piténket 175 °C-on kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.