? Nagyon-naaagyon finom és nagyon egyszerű Csokis Cupcake, Halloween -i köntösben.?
#laktózmentesrecept
Talán nem lesz nagy meglepetés, ha azt mondom, hogy imádom a koponyákat.? Aki jól ismer és régebb óta követ azt hiszem ez már lejött neki.? Így jobban belegondolva anyukámtól eredeztethető a koponya imádatom. Hiszen a rocker szülők, ha koncertre mennek viszik magukkal az ici-pici gyereket koponyás pólóba öltöztetve. ?? Tehát természetesen mindig vette nekem a koponyás pólókat és én mindig úgy imádtam azokat! ??? És természetesen azóta is imádok minden koponyás cuccot. ? Így mikor megláttam ezt a decocino koponyákat az aldiban nem is volt kérdés, hogy jönnek velem haza. ?
Hozzávalók 16 db Csokis Cupcake -hez:
- 100 g jó minőségű 75%-os étcsoki
- 100 g olaj
- 1 cs só
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kajszilekvár
- 3 ek narancslé
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg liszt
elkészítés
- A csokit az olajjal össze melegítjük.
- A tojásokat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk.
- A tojásokhoz hozzákeverjük a lisztet, az összemelegített csokit és az összes többi hozzávalót is.
- A masszát muffin papírral bélelt muffin formákba töltjük. Fontos, hogy a masszát mindig csak a forma ¾-ig töltsük!
- 175C-on 25 perc alatt készre sütjük.
Az Étcsokis Ganache Hozzávalói:
- 300ml cukrozott növényi habtejszín
- 150g étcsoki
elkészítés:
- A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokira és csomómentesen elkeverjük.
- Éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A csokis tejszínt felverjük és habzsákba töltjük. Majd díszíthetjük is vele a Cupcake-t.
- Hogy Halloween-i köntösbe bújtassuk a finom csokis cupcakeünket, egy pár decocino koponyával díszíthetjük. (A díszeket közvetlen tálalás elött rakjuk rá a cupcake-re, hiszen a hűtőben megolvad és elveszti formáját.)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.